Att tänka på vid val av vigselring

Nedan kan du läsa kort om det mest populära ringmodellerna, vilka slipningar på sten som finns samt det mest vanligaste metallerna.

Modeller:

Slät ring – Släta ringar är traditionella, enkla och klassiska ringar utan stenar.

Alliansring – en populär ring att bära både som vigselring eller förlovningsring. Med gnistrande diamanter på rad och med val av olika typer av infattningar. Alliansringen kan ha stenar infattade hela vägen runt eller på en del av ringskenan: helalliansring eller halvalliansring.

Solitärring – En solitärring eller enstensring som den också kallas är en ring med en ensam infattad sten. Solitärringen är den mest klassiska modellen av alla diamantringar, det är en ringmodell som låter diamanten stå i fokus. En tidlös och stilren ring.

Sidostensring- En sidostensring är en ring med en rad av flera små diamanter i skenan på vardera sida av centerstenen. Denna ringmodell är en lyxig utmanare till den enklare och mer klassiska solitärringen som endast har en infattad sten i en enkel skena.

Halo ring – Haloringar består ofta av en lite större diamant i mitten omgiven av flera mindre runtomkring. Det kan vara en briljantslipad stor diamant eller kuddslipad. Halo kommer från grekiskan och betyder ring eller cirkel.

Trestensring – En trestensring är en ring med tre stenar infattade bredvid varandra i skenan, vanligtvis en större diamant som centersten med två mindre diamanter på sidorna av denna. De tre stenarna i trestensringen har en fin symbolik och sägs representera nuet, det förflutna och framtiden.

Stenar/slipningar:

Briljant

Princess

Kudde

Smaragd

Assher

Radiant

Päron

Oval

Hjärta

Navett

Metaller:

  • 18 k vitguld
  • 18 k rödguld
  • 18 k roséguld
  • 950 platina

De vanligaste materialen vid tillverkning av ringar är rött guld, vitt guld, roséguld och platina. Dessa material är slittåliga och är därav de populäraste att använda vid tillverkning av smycken.