Om mig

"Ett smycke är en detalj som ger dig möjligheten att skapa din egen personliga stil."

Kreativiteten och känslan för form har nog alltid funnits inom mig. Men det var först under en längre vistelse i min fars hemland Barbados, som längtan efter att få arbeta kreativt gjorde sig hörd på riktigt. Jag träffade en guldsmed som visade mig sin verkstad och upplevelsen blev oförglömlig. Synen av blänkande metaller och gnistrande ädelstenar väckte det intresse som 2009 – efter fyra års hårda studier – resulterade i ett gesällbrev från Guldsmedehøjskolen i Köpenhamn. Tio år senare mottog jag stolt mitt Mästarbrev från Svenska hantverksföreningen; ett gediget bevis på att jag mästerligt kan guida mina kunder rätt bland metaller, färger, former, visioner och praktiskt genomförande.

’Ett öga för detaljer’ löd huvudrubriken då jag under min guldsmedsutbildning blev intervjuad av tidningen Metro i ett reportage om annorlunda yrkesval. Mitt fokus på detaljer har präglat mig som hantverkare alltsedan jag fick mitt gesällbrev. Men mina erfarenheter har också lärt mig vikten av en bra kundupplevelse där kunden får känna sig som en del av skapandeprocessen. Med dryga sexton år i guldsmedsbranschen i rollerna som lärling, gesäll och mästare, har jag lyckats samla på mig en både bred och djup kunskap om guldsmedshantverket. Jag tror mig dessutom ha fått den fingertoppskänsla som gör att jag oftast hittar fram till det där drömsmycket som kunden tidigare bara kunnat drömma om. 

Att hela tiden utmanas i mitt yrke genom att förverkliga mina kunders drömmar och tillgodose deras önskemål är vad som driver mig. Genom att kombinera mina egna kollektioner med individuella önskemål lär jag mig hela tiden mer, hittar nya former och spännande kombinationer. Det har gjort mig till en guldsmed som är lika bekväm med att jobba i guld och silver som platina och palladium.

Så funderar du på ett nytt smycke, välkommen till mig och låt dig hänföras av charmen med handgjorda smycken!

Rosie, Guldsmedsmäster & smyckesdesigner

Medlem i: