Vigsel

Vigselring

Jag guidar dig kring de mest populära ringmodellerna, vilka slipningar på sten som finns samt det mest vanligaste metallerna.

I det forntida Egypten trodde man på något som kallades vena amoris, kärleksvenen. Det är venen som sträcker sig direkt från hjärtat till det fjärde fingret på vänster hand. Alltsedan dess har ringar på det vänstra ringfingret kommit att symbolisera kärlekslöftet mellan två makar. Den runda formen sänder signaler om äktenskapets eviga natur och ringens öppna sida blir symbolen för det outforskade liv makarna har framför sig.

Genom åren har jag tillverkat vigselringar i de allra flesta utföranden och prisklasser; tidlösa och moderna ringar i platina; diamantprydda rödguldsringar med matchande förlovningsring; släta vitguldsringar med eller utan diamanter. Oavsett hur drömmarna har målat upp bilden av den perfekta vigselringen, är jag övertygad om att kunna hjälpa till.

Välkommen att kontakta mig så skapar vi ringar tillsammans som passar såväl smak som budget.

Morgongåva

Enligt traditionen ger brudgummen en morgongåva till bruden på morgonen efter bröllopet. Morgongåvans syfte var till en början att underlätta ekonomiskt för hustrun och bidra till familjens försörjning om mannen senare avled. Traditionen lever till viss del kvar än idag men i en något uppdaterad och mer positiv anda. Det är till exempel inte ovanligt att både brud och brudgum ger varandra morgongåvor.

Förlovningsringen är klar, så även vigselringen. Men tack och lov finns det inga begränsningar i smyckenas förlovade land. Jag har sett morgongåvor där brudparets ringar kompletterats med både diamanthalsband och armband med ädelstenar i parets ögonfärger. Har planeringen av bröllop, bordsplacering och meny skapat idétorka delar jag gärna med mig av passande uppslag i alla prisklasser. 

Att tänka på vid val av vigselring

Nedan kan du läsa kort om det mest populära ringmodellerna, vilka slipningar på sten som finns samt det mest vanligaste metallerna.

Modeller:

Slät ring – Släta ringar är traditionella, enkla och klassiska ringar utan stenar.

Alliansring – en populär ring att bära både som vigselring eller förlovningsring. Med gnistrande diamanter på rad och med val av olika typer av infattningar. Alliansringen kan ha stenar infattade hela vägen runt eller på en del av ringskenan: helalliansring eller halvalliansring.

Solitärring – En solitärring eller enstensring som den också kallas är en ring med en ensam infattad sten. Solitärringen är den mest klassiska modellen av alla diamantringar, det är en ringmodell som låter diamanten stå i fokus. En tidlös och stilren ring.

Sidostensring- En sidostensring är en ring med en rad av flera små diamanter i skenan på vardera sida av centerstenen. Denna ringmodell är en lyxig utmanare till den enklare och mer klassiska solitärringen som endast har en infattad sten i en enkel skena.

Halo ring – Haloringar består ofta av en lite större diamant i mitten omgiven av flera mindre runtomkring. Det kan vara en briljantslipad stor diamant eller kuddslipad. Halo kommer från grekiskan och betyder ring eller cirkel.

Trestensring – En trestensring är en ring med tre stenar infattade bredvid varandra i skenan, vanligtvis en större diamant som centersten med två mindre diamanter på sidorna av denna. De tre stenarna i trestensringen har en fin symbolik och sägs representera nuet, det förflutna och framtiden.

Stenar/slipningar:

Briljant

Princess

Kudde

Smaragd

Assher

Radiant

Päron

Oval

Hjärta

Navett

Metaller:

  • 18 k vitguld
  • 18 k rödguld
  • 18 k roséguld
  • 950 platina

De vanligaste materialen vid tillverkning av ringar är rött guld, vitt guld, roséguld och platina. Dessa material är slittåliga och är därav de populäraste att använda vid tillverkning av smycken.