Verkstad

Kundservice

I verkstaden på Tegnérgatan 45 i centrala Stockholm har vi högt till tak och nära till skratt. Där får du som kund uppleva en personlig och avslappnad service i en kreativ och varm miljö.

Nedan ser du vilka tjänster som erbjuds i verkstaden.

Skräddarsydd design och tillverkning

Hittar du inte det smycke du söker? Hos mig får du ta del av själva skapandeprocessen och påverka hur ditt drömsmycke skall se ut. Boka ett kostnadsfritt konsultationsmöte hos mig i verkstaden, eller ett online-möte, så hjälps vi åt att förverkliga dina visioner.

Reparation

Smycken är ofta något som ligger oss varmt om hjärtat och som vi använder dagligen. Ett regelbundet användande utsätter våra smycken för slitage och påfrestningar vilket gör att de kan behöva repareras och/eller restaureras.

 

Omarbetning

Många av oss har smycken liggandes hemma som vi inte använder. Kanske är det mormors vigselring eller ett smycke från konfirmationen. Eller så är det helt enkelt så att vår smak och stil förändras och att vi därför vill ge våra smycken en ny form. 

Storleksanpassning

Har du en ring som med åren inte längre passar i storlek, eller har du kanske ärvt en ring där storleken behöver justeras? Jag har verktygen som behövs för att ge ringen den storlek som känns rätt för dig och som låter dig fortsätta använda din favoritring i många år till.

Om du skall fria kan det vara svårt att ta reda på sin partners ringstorlek utan att förstöra överraskningsmomentet. Hos mig kan du som går i förlovningstankar hyra en ring till ditt frieri.

 

Restaurering

Gamla smycken och smycken som används dagligen kan behöva lite omvårdnad och kärlek. Jag hjälper dig så att dina smycken blir som nya igen. Repiga ytor blir blanka och ojämna texturer blir släta. Eller kanske behöver du se över att dina stenar sitter säkert i sina fattningar.

 

 

Gravyr

Gravyr är en utsmyckning där man genom att skära in och forma metallen skapar ett mönster, en text eller en symbol. Gravyr görs antingen för hand eller med hjälp av gravyrmaskin. Jag kan erbjuda båda metoderna

Vid köp av förlovnings- och/eller vigselring hos mig ingår alltid maskingravyr i priset.

Omträdning av pärl- och stencollier

Pärlcollier bör träs om med jämna mellanrum, helst så ofta som vartannat år (eller ännu oftare om det används regelbundet). Stenhalsband är inte lika känsliga men kan ändå behöva träs om med viss regelbundenhet för att inte gå sönder.

Smyckesvärdering

Ibland behöver du kanske känna till värdet på dina smycken. Ofta uppstår behovet av värdering av säkerhets- eller försäkringsskäl eller när du funderar på att sälja ett smycke. Men ibland är orsakerna mer vemodiga som när ett arv skall fördelas eller när ett smycke blivit stulet. Jag kan hjälpa dig att värdera dina smycken.