Omarbetning

Ombearbetning går oftast till på ett av de tre sätt som jag berättar mer om nedan. Alla är mycket bra ur miljösynpunkt då stora delar av materialet kan återanvändas. Recycling i en ädel form!

Tillverka ett smycke av nedsmält guld

I vissa fall går det att smälta ner det guld som ditt gamla smycke är gjort av och göra ett nytt smycke av det smälta guldet. Denna metod fungerar oftast bäst med rödguld. För att kunna göra en bedömning av ditt smycke lämpar sig för denna metod, rekommenderar jag att du kontaktar mig och så tittar vi närmare på de smycken som skall ombearbetas.

Avräkning av ert guldvärde på priset för det nya smycket

Om guldet inte lämpar sig för att smältas ner eller att användas i ditt nya smycke, kan du ändå ta till vara på guldvärdet i ditt gamla stycke. Guldet vägs och karaten fastställs varpå jag kan göra en värdering som kan användas som hel- eller delbetalning för ditt nya smycke.

Omarbeta ett äldre smycke till ett nytt

Vissa smycken lämpar sig för omarbetning i ordets rätta bemärkelse. Ett örhänge som förlorat sin partner, eller kanske en avlagd gammal ring, kan göras om till ett bedårande hängsmycke. Det handlar alltså om att utan nedsmältning bibehålla grundformen av ditt smycke till antingen en uppdaterad design, eller till ett nytt användningsområde.

Några av mina arbeten: