Tre tips för att hitta den perfekta vigselringen


Vigselringen ni får på ringfingret är för evigt en symbol för just den otroligt fina och känslomässiga stunden då ni firar att ni sagt JA till varandra och är därför så mycket mer än ”bara” en ring!


Att hitta sin ring kan dock kännas både knepigt och förvirrande. Utbudet är enormt, du har antagligen en budget att följa, och du kanske inte är van att bära den typen av smycken. Så hur hittar du rätt ring? Här är mina bästa tips för att inte gå vilse i smyckesdjungeln!


Utgå från det du har

Eftersom ni ska gifta er, bär du antagligen redan en förlovningsring. Hur denna är utformad är nämligen av högsta vikt, då den nu ska få sig en livslång kompis. Det brukar vanligtvis finnas två utgångspunkter:


Slät förlovningsring


Har du en slät förlovningsring kan du i princip para den med vilken typ av ring som helst – låt vigselringen bli pricken över i och satsa på en som sticker ut! Var inte heller rädd för att blanda metaller: rödguld och vitguld går absolut att bära tillsammans.


Förlovningsring med en eller flera stenar 


Om du redan bär en ring med stenar gäller det att tänka lite annorlunda. Ringarna får inte konkurrera med varandra, utan ska glänsa lika fint båda två. Har du en förlovningsring med en solitär sten, blir det till exempel en krock om din vigselring också bara har en sten. Välj då istället en vigselring med många små stenar, för att komplettera den solitära – en så kallad alliansring.


Har du en förlovningsring med många små stenar, ja då kan du naturligtvis göra det omvända: välja en vigselring med en eller flera stenar. En slät vigselring fungerar givetvis också!

Något jag alltid brukar vara noga med att poängtera till mina kunder är att det finns inget rätt eller fel viktigast är att det känns bra i magen och att ringen känns som du.

Budget


Visst kan det kännas aningen oromantiskt att behöva ha en budget att ta ställning till när du ska hitta din drömring. Men om vi ska vara realistiska, så är det så det ser ut för de allra flesta.  Det kan vara bra att bestämma innan, om det är så att ni behöver prioritera och eventuellt flytta runt lite i budgeten om ringen skulle kosta lite mer än väntat.


Det viktigaste är att det känns bra i magen och att du ska bli glad varje gång du tittar på din ring – inte få ont i magen för att den var ”för” dyr.


Representera dig


Ringen har egentligen en till viktig uppgift förutom att vara en symbol för er kärlek, och det är att representera dig. Det är du som ska bära den under många år framöver, och det är därför viktigt att den känns ”du”. Tänk efter vad du känner dig bekvämast i: något subtilt och enkelt, kaxigt och utstickande, modernt och unik, klassiskt och traditionellt… ja, ringen ska matcha med din personlighet. Om du är osäker på vad du gillar, prova lite olika varianter för att se vad som känns naturligt att bära. Jag är övertygade om att du kommer känna i hela kroppen när du hittar ”din” ring!